NK korfbal geweldige promotie voor topkorfbal in Westland

Over één maand is korfbalvereniging CKV Valto gastheer van het NK veldkorfbal 2019. Jan Jaap Elenbaas, voorzitter van Valto: “We kijken er met de hele vereniging naar uit. Met dit NK willen we topkorfbal echt op de kaart zetten in het Westland.”.

Met een kernteam van twaalf personen is de club al maandenlang bezig met de voorbereidingen van het NK. De laatste jaren werd dit evenement georganiseerd door DVO/Accountor (Bennekom) en de komende twee edities is het de beurt aan het eveneens ambitieuze Valto. Vanaf 2021 is het vervolgens Dalto/Klaverblad Verzekeringen (Driebergen), dat het stokje overneemt.

Momenteel zijn we de puntjes al op de i aan het zetten. Zo zijn we nu bijvoorbeeld de vrijwilligers voor de avond aan het invullen”, aldus Elenbaas. Het NK is namelijk veel meer dan alleen de finales van de C-jeugd, B-jeugd, junioren en senioren.

Na de laatste finale is er de huldiging, die we samen gaan vieren met de nieuwe Nederlands Kampioen in een afterparty met DJ Franky B en ook overdag is er van alles te doen. Kinderen tot en met tien jaar kunnen voor een klein bedrag een bunkerkaart kopen (voor een spellencirciuit, poffertjes, limonade en chips) en voor de oudere jeugd zijn er de masterclasses, gegeven door spelers van TeamNL Korfbal en bondscoach Wim Scholtmeijer.”. Kinderen, die interesse in zo’n masterclass hebben, kunnen bij het kopen van een kaartje laten weten dat ze mee willen doen met de (gratis) clinic. De bondscoach zal een headset dragen, dus ook voor coaches zijn deze masterclasses erg interessant.

Elenbaas rekent voor dat het vrijwilligersteam richting het NK Veldkorfbal in totaal zo’n 250 man sterk is. “Dankzij ons mediateam en de ondersteuning van meerdere Korfbal Leagueverenigingen kunnen we van allevier de wedstrijden een mooie livestream verzorgen. Dat is één van de vele zaken waar ik als voorzitter erg trots op ben. Op donderdag 20 juni starten we met de opbouw van het stadion en dat belooft een fantastisch plaatje te worden.

In de Ereklasse zijn de beslissingen al – zo goed als – gevallen. Bij de jeugd is het nog spannend. Dat hoef je Elenbaas niet te vertellen, want hij heeft het de afgelopen weken nauwgezet gevolgd. “Ik heb niet echt favorieten. Voor de toeschouwersaantallen kan het gunstig zijn dat een vereniging uit de buurt zich plaatst, maar tegelijkertijd kan een ‘verrassing’ van ver weg ook veel supporters meenemen. De kaartverkoop begint mooi te lopen en we mikken op een dagtotaal van zo’n drieduizend toeschouwers. Valto is klaar om ze allemaal een geweldige dag te bezorgen.

Foto: Wim den Besten, korfbalfoto.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *