De eerste finale! We beginnen de dag met twee ploegen die niet ver hoeven te reizen naar De Lier. Fortuna/Delta Logistiek C1 uit Delft speelde een sterk veldseizoen en verloor maar één wedstrijd. Met 26 punten was het echter nog niet van TOP/SolarCompleet C1 af, maar het onderling resultaat was in het voordeel van de spelers uit Delft en dus werden zij kampioen!

In de play-offs mochten ze het vervolgens opnemen tegen PKC/SWKGroep C1, dat met 11-9 werd verslagen. De tegenstander van vandaag komt uit Capelle aan den IJssel en heet KCC/SO natural C1. Deze formatie had in de zaal nog moeite, maar op het veld werd het overtuigend kampioen, ook met 26 punten. Om de finale te bereiken moest de ploeg afrekenen met CSL C1. Het werd een hele spannende wedstrijd met veel doelpunten, die uiteindelijk pas na strafworpen gewonnen werd.

Vandaag bijten ze het spits af en treden ze tegen elkaar aan om te bepalen wie er kampioen van Nederland wordt in het veldkorfbal bij de C-jeugd. In de zaal troffen beide ploegen elkaar en werd het in Delft 20-12 voor Fortuna/Delta Logistiek C1, maar thuis kon KCC/SO natural C1 beter mee en werd het 16-16. Het wordt een wedstrijd op zich en in finales komt er ook een extra druk bij kijken, zeker met al dat publiek erbij! Wie houdt het best de zenuwen onder controle en gaat er met de titel vandoor?

22 juni 2019 om 12:00 uur

Matthijs Klinkenberg

Tickets zijn overigens nog steeds met voordeel te koop, tot en met 21 juni. Bestel ze snel!