Volg de titelkandidaten (12)

Geen voorbeschouwing, maar een nabeschouwing voor iedere finale op 22 juni in deze serie ‘volg de titelkandidaten’.

KCC/SO natural C1 – Fortuna/Delta Logistiek C1

Fortuna/Delta Logistiek C1 is zaterdag Nederlands Kampioen veldkorfbal geworden. In De Lier werd KCC/SO natural C1 met 9-18 verslagen. In de rust was het verschil nog drie punten (4-7), maar in de tweede helft was Fortuna duidelijk de betere en kon het verder uitlopen op de ploeg uit Capelle aan den IJssel. Roos Hom was de beste van het veld: zij maakte negen treffers.

Fotograaf header: Erik Spelten, Korfbalfoto.nl

 

DOS’46 B1 – DVO/Accountor B1

DOS’46 B1 is zaterdag Nederlands Kampioen geworden op het veld. DVO/Accountor ging in De Lier met 17-15 ten onder. Het bleef lang spannend op het complex van Valto: pas in de tweede helft kon er een serieus gat geslagen worden door de verliezend zaalfinalist van dit seizoen. DVO knokte zich nog even terug, maar moest zich toch gewonnen geven.

Fotograaf header: Erik Spelten, Korfbalfoto.nl

 

DVO/Accountor A1 – DSC A1

DVO/Accountor A1 is Nederlands Kampioen veldkorfbal. DSC moest er in De Lier met 16-12 aan geloven. Na een doelpuntarme eerste helft nam DVO in de tweede helft afstand van DSC. De Eindhovenaren kwamen nog wel terug tot twee punten, maar daar bleef het bij. Matthias ten Brinke was de topscorer namens DVO, hij maakte zes treffers. Na de verloren zaalfinale heeft DVO nu toch een titel te pakken.

 

 

Fotograaf header: Erik Spelten, Korfbalfoto.nl

 

LDODK/Rinsma Modeplein 1 – DOS ’46 1

DOS’46 is zaterdag landskampioen geworden op het veld. De ploeg uit Nijeveen won in De Lier met 18-14 van LDODK/Rinsma Modeplein. Een harde wedstrijd vol passie en strijd leverde niet altijd het beste korfbal op, maar wel vermaak en spanning. Voor DOS’46 is het de derde veldtitel in de geschiedenis, in 1982 en 2007 werd deze ook behaald.

Fotograaf header: Wim de Bruijne, Korfbalfoto.nl

Teksten van: Redactie Korfbalfoto.nl
Fotograaf header: Wim de Bruijne, Korfbalfoto.nl