We zijn alweer aangekomen bij de laatste wedstrijd, de grote finale, de eindstrijd in de Ereklasse. De finale is een wedstrijd tussen de nummers één en twee uit Ereklasse A. Zij wonnen beide hun play-offs van misschien wel de favorieten voor de eindstrijd, PKC/SWKGroep en TOP/SolarCompleet. Maar de overheersing van deze twee ploegen lijkt dit seizoen kleiner dan voorheen, met in de zaal al de titel voor Fortuna/Delta Logistiek en nu dus een finale tussen twee outsiders.

Een wedstrijd tussen twee ploegen die uit het noorden van het land naar De Lier afreizen voor maar één ding: de titel Nederlands kampioen veldkorfbal. Om hier te komen moest LDODK/Rinsma Modeplein in de play-offs afrekenen met TOP/SolarCompleet en dat lukte maar net, na een 12-17 achterstand werd er met 21-19 gewonnen. DOS’46 won uit bij verliezend zaalfinalist PKC/SWKGroep redelijk eenvoudig met 20-14. In de zaal werd DOS’46 nog zevende en dit succes op het veld zullen zij dan ook niet van te voren hebben verwacht.

De onderlinge wedstrijden in de competitie laten zien dat beide ploegen elkaar zeer weinig ontlopen: 21-21 en 17-17 waren de uitslagen op het veld en in de zaal wonnen beide ploegen één keer nipt van elkaar. De vorm van de dag zal bepalend zijn voor deze ploegen met veel jong talent, maar ook met gevestigde namen als Marjolijn Kroon, Erwin Zwart, Jelmer Jonker en Harjan Visscher. Wie blijkt de sterkste en wordt Nederlands kampioen veldkorfbal 2019?

22 juni 2019 om 18:00 uur

Scheidsrechters
Rick Voskamp
Alex den Hartog

Tickets zijn overigens nog steeds met voordeel te koop, tot en met vandaag (23:59 uur). Bestel ze snel!