De derde wedstrijd alweer, we zijn over de helft en gaan nu kijken naar de beste A-jeugd van Nederland op het veld. Daar zien we DSC (Eindhoven) tegen DVO/Accountor (Bennekom).

Na de afgelopen drie jaar organisator te zijn geweest, kon DVO/Accountor het toch niet laten om sterk vertegenwoordigd te zijn vandaag! De weg naar de finale was voor beide ploegen niet gemakkelijk. DVO/Accountor A1 werd kampioen in een sterke poule en wist daarbij onder andere zaalkampioen TOP/SolarCompleet A1 achter zich te houden. Het team uit Bennekom was overigens verliezend finalist in die zaalfinale in Ziggo Dome en zal er dus op gebrand zijn ditmaal wel als winnaar uit de strijd te komen!

In de play-offs wist DVO/Accountor A1 makkelijk af te rekenen met KCC/SO natural A1, 28-17. Dan DSC A1, dat op het veld kampioen wist te worden, na in de zaal nog de play-offs te zijn misgelopen door een bizarre inhaalslag in doelsaldo van Fortuna/Delta Logistiek A1, op de laatste speeldag. DSC A1 wist in hun play-off-wedstrijd te winnen van DOS’46 A1 met 25-17 en plaatste zich zodoende ook relatief eenvoudig voor de finale.

Het zal een strijd op het scherpst van de snede worden en met grote sterren als Bastian van Essen en Daan van Montfort binnen de lijnen mag er op spektakel gerekend worden. Wie pakt de titel en wordt kampioen van Nederland?

22 juni 2019 om 16:00 uur

Scheidsrechters
Albert Klingenberg
Michel Baart

Tickets zijn overigens nog steeds met voordeel te koop, tot en met 21 juni. Bestel ze snel!