De play-offs … wie, waar en wanneer

Over een week weten we wie er in de finales staan op het NK veldkorfbal. Welke ploegen mogen het tegen elkaar opnemen in De Lier? Wordt het een duel van het Noorden in de Ereklasse-finale tussen LDODK/Rinsma Modeplein en DOS’46 met hun grote schare supporters die afreizen naar het Westland? Of wordt het een duel van het Westen tussen PKC/SWKGroep en TOP/SolarCompleet waarvan de aanhang bijna op de fiets kan komen?

En bij de A-jeugd gaat het van Oost naar West en van Noord naar Zuid. Lukt het DVO/Accountor A1 om na drie jaar op eigen bodem een NK te hebben georganiseerd en met de B1 gewonnen, nu in De Lier te geraken? Dan moeten ze nog wel met KCC/SO natural A1 afrekenen. De eerstgenoemde ploeg heeft echter wel het thuisvoordeel, in Bennekom. De dames en heren van DOS’46 A1 mogen een reis naar het Zuiden maken om daar aan te treden tegen DSC A1. De Drentenaren schieten het scherpst dit seizoen met 287 doelpunten vóór, echter de Brabander houden de boel potdicht, zij hebben het op één na laagste aantal doelpunten tegen. Alleen KCC/SO natural A1 had een betere verdediging dit veldseizoen.

Bij de B-jeugd zijn de windrichtingen ook aardig verdeeld, zij hoeven echter niet naar elkaar af te reizen, want hun play-offs worden gespeeld op neutraal terrein bij Dalto/Klaverblad Verzekeringen in Driebergen. Het is DVO/Accountor B1 dat het tegen KZ/Thermo4U B1 opneemt. De één heeft hiervoor maar één wedstrijd verloren, de ander maar één gelijkgespeeld. Dat belooft een aardig duel te worden. De andere play-off op hetzelfde terrein gaat tussen DOS’46 B1 en PKC/SWKGroep B1. Een kopie van de Ereklasse play-off tussen beide ploegen, dus al ze een beetje opschieten, kunnen ze nog op tijd in Papendrecht zijn voor de groten. PKC/SWKGroep B1 was de reis naar Driebergen niet vlekkeloos, tweemaal verlies en eenmaal gelijk. DOS’46 B1 daarentegen wist alles te winnen met een indrukwekkend doelsaldo van 233 (366 vóór en 133 tegen). Dat mag met recht imposant genoemd worden. Nu kijken of ze met beide benen op de grond blijven staan tegen de formatie uit Papendrecht.

De C-jeugd tenslotte speelt ook in Driebergen bij Dalto/Klaverblad Verzekeringen. Het is ook daar PKC/SWKGroep dat dit keer met de C1 in een play-off staat en wel tegen Fortuna/Delta Logistiek C1. Een beetje de grote finale van vorig jaar en afgelopen zaalseizoen. Fortuna/Delta Logistiek C1 scoort relatief veel, maar PKC/SWKGroep C1 heeft laten zien over een ijzersterke verdediging te beschikken, slechts 84 doelpunten tegen in 14 wedstrijden. De andere play-off wedstrijd gaat tussen CSL C1 en KCC/SO natural C1. De geel-zwarten uit het Noorden zijn we nog niet vaak tegengekomen, terwijl de wit-zwarten uit het Zuid-Westen ook met hun A1 present zijn en nog meedoen voor die gewilde finaleplaats in De Lier. Het doelsaldo van CSL is veel groter dan dat van de club uit Capelle a/d IJssel, maar houdt dat ook stand in hun onderlingen strijd. We gaan het zien op 15 juni aanstaande.

Alle play-off wedstrijden op weg naar het NK veldkorfbal 2019 nog maar eens op een rij:

Play-offs Ereklasse
15.30 uur PKC/SWKGroep – DOS’46
19:00 uur LDODK/Rinsma Modeplein – TOP/SolarCompleet

Play-offs Hoofdklasse A-jeugd
14.00 uur DVO/Accountor A1 – KCC/SO natural A1
13.00 uur DSC A1 – DOS’46 A1

Play-offs Hoofdklasse B-jeugd bij Dalto/Klaverblad Verzekeringen in Driebergen
10:30 uur DVO/Accountor B1 – KZ/Thermo4U B1
12:15 uur DOS’46 B1 – PKC/SWKGroep B1

Play-offs Hoofdklasse C-jeugd bij Dalto/Klaverblad Verzekeringen in Driebergen
10:30 uur PKC/SWKGroep C1 – Fortuna/Delta Logistiek C1
12:15 uur CSL C1 – KCC/SO natural C1

Meer lezen over de slotfase van veldseizoen 2018-2019 op korfbal.nl.

Tickets zijn overigens nog steeds met voordeel te koop, tot en met 14 juni. Bestel ze snel!